O programe FIT +
Program Fit+ je určený pre všetkých športovcov, ktorí dbajú na zdravú a vyváženú stravu, Ktorá im pomôže schudnúť pár kilogramov a udržať si dobrú fyzickú kondíciu. Prečo si vybrať práve tento program?
- S jedálničkom programu Fit+ a aeróbnym tréningom zrýchlite a zlepšíte váš metabolizmus.
- Jedálny lístok je zostavený pod odborným dohľadom nutričného tímu zakladateľky Zdravého stravovania, Mgr. Kataríny Šimkovej.
- Program vám dopraje dostatok energie potrebné pre váš tréning a poskytne vášmu telu optimálne množstvo živín potrebných na regeneráciu organizmu.
- Veľká pozornosť je venovaná pestrosti jedálnička av programe sa môžete tešiť na mnoho chutných, zdravých pokrmov vrátane fitness dezertov, ktoré vás milo prekvapia.
- Suroviny sú vyberané v tej najvyššej kvalite v súlade s najnovšími poznatkami v oblasti fitness a zdravého stravovania.
- Na prípravu jedál sú používané šetrné technologické postupy pre zachovanie nutričných hodnôt. Skladba surovín poteší všetkých, ktorí inklinujú k zdravému životnému štýlu.
Strava predstavuje pri chudnutí a zlepšení kondície až 80% úspechu, a preto je správne zloženie jedálnička pri tréningu veľmi dôležité.
Tento program je vhodný pre športovcov, ktorí uprednostňujú aktivity, ako je jazda na bicykli, beh, plávanie, či skupinové lekcie aeróbneho charakteru.
Suroviny
V krabičkovej diéte nenájdete žiadny pridaný cukor. V programe FIT + je zo sladidiel používaný med a rôzne prírodné sladidlá, ako je čakankový, ryžový a javorový sirup.
Môžete sa tešiť na celozrnné výrobky, strukoviny, obilniny aj 2x týždenne ryby, ktoré sú dôležitým zdrojom omega-3 mastných kyselín.
Nájdete tu správny pomer nenasýtených a minimálne množstvo nasýtených tukov.
Podiel sacharidov v jedálničku programu Fit+ tvorí 40–60%. Zdrojom sacharidov sú v programe celozrnné cestoviny, celozrnné pečivo a výrobky z celozrnnej múky ako knäckebrot, ražné tyčky či krehké plátky. Nezabúdame však ani na zemiaky a rôzne druhy ryže.
Dôraz je v programe kladený na kvalitné bielkoviny, ktorých úlohou je podieľať sa na mnohých funkciách, ako je stavba a regenerácia svalového tkaniva. Kvalitný zdroj bielkovín v programe zastupujú nízkotučné mliečne výrobky, chudé mäso, strukoviny alebo vajcia.
Potrebnou súčasťou jedálneho lístka je tiež vláknina pre svoju nepostrádateľnú funkciu v črevách a tiež tým, že na seba viaže vodu a niektoré látky z potravy (napríklad cholesterol).
Program je možné objednať v ľubovoľnej kombinácii chodov. Na program Fit+ je možné uplatniť výnimky.
Výživové okienko
Strava je dôležitá nielen ako zdroj energie, ale aj zdroj vitamínov, minerálnych látok a látok potrebných na regeneráciu nášho tela. Kombinácia správne nastaveného jedálnička s pravidelnými aeróbnymi aktivitami predstavuje úspešnú cestu za štíhlou líniou a zdravým telom.
Krabičková diéta vás naučí pravidelnosti a pestrosti jedálnička, zároveň je možné vďaka nej jednoducho sledovať denný energetický príjem. Pre organizmus je dôležité prijímať optimálny pomer makroživín, ktoré zastupujú bielkoviny, sacharidy a tuky. Všetky živiny majú v organizme svoju nezastupiteľnú funkciu.
Kvalitné bielkoviny majú predstavovať neoddeliteľnú súčasť vášho každodenného jedálnička. Nezabúdajte teda na dostatočný denný prísun bielkovín. Ten závisí od veku, pohlavia, hmotnosti, pohybovej aktivite a zdravotného stavu.
Sacharidy sú zdrojom energie pre naše telo, kde sa ukladajú v podobe pečeňového a svalového glykogénu. Pri nadmernom príjme sacharidov (predovšetkým jednoduchých – cukrov) sa však začnú ukladať aj v podobe tuku, čo určite nechceme. Preto je dôležité do jedálnička zaraďovať predovšetkým komplexné sacharidy, ktoré sú zdrojom vlákniny a skvele nás zasýtia. Odborníci odporúčajú pokryť 40-60% prijatej energie za deň práve pomocou komplexných sacharidov. Aj to je dôvod, prečo v krabičkách minimalizujeme použitie jednoduchých sacharidov a zaraďujeme tie komplexné.
Do jedálnička sa snažíme zaraďovať potraviny bohaté na zdraviu prospešné nenasýtené tuky – napr. častejším výskytom rýb a široké škály orechov a semien. Príjem omega-3 nenasýtených mastných kyselín má pozitívny vplyv na zdravie srdca, fungovanie mozgu a imunitného systému. Tuky sú tiež nevyhnutné pre vstrebávanie vitamínov A, D, E, K zo stravy.
Všetky tieto poznatky berieme pri príprave programov do úvahy a jedálničky sú preto vyvíjané pod drobnohľadom nutričných špecialistov.
Čočkový salát s kozím sýrem a brusinkami
Tortilla s hovězím masem a batáty
Dip s pečeným česnekem a piniovými ořechy
Ratatouille zelenina s fetou, quinoa